Szerencsejáték Függőség

A szerencsejáték-függőség egy súlyos probléma, amely befolyásolhatja az emberek életét és jólétét. A LegjobbKaszinoOnline.com elkötelezett amellett, hogy felhívja a figyelmet a szerencsejáték-függőség problémájára, és segítse az embereket azonosítani és kezelni ezt a problémát.

Milyen jelek utalnak a szerencsejáték-függőségre felnőtteknél?

A szerencsejáték-függőség jelei változóak lehetnek, és minden egyes egyén esetében más módon jelentkezhetnek. Az alábbiakban felsorolunk néhány általános jelet, amelyek arra utalhatnak, hogy valaki szenvedhet a szerencsejáték-függőségben:

 • Az egyre növekvő pénzügyi nehézségek és anyagi problémák.
 • Az idő, amit szerencsejátékkal tölt, fokozatosan megnő.
 • A szerencsejáték körül forog az érdeklődés és a gondolatok túlzott mértékű megszállottsága.
 • Az állandó vágy és késztetés a szerencsejátékhoz, és a kontroll elvesztése ezzel kapcsolatban.
 • Az egyén számára fontos kapcsolatok és tevékenységek háttérbe szorulása a szerencsejáték miatt.
 • Az egyén rosszabbul teljesít munkahelyén vagy iskolában a szerencsejátékkal töltött idő miatt.
 • Az állandó hazugságok és titkolózás a szerencsejátékkal kapcsolatban.
 • Fokozott szorongás, stressz és depresszió a szerencsejáték miatt.

Fontos megérteni, hogy ezek a jelek nem kizárólagosak, és más tényezők is közrejátszhatnak. Ha felismeri ezeket a jeleket magán vagy valaki másnál, fontos segítséget kérni és támogatást nyújtani.

Hogyan értsük meg, hogy szükségünk van segítségre a szerencsejáték-függőségben?

A szerencsejáték-függőség felismerése és elfogadása az első lépés a változás felé. Az alábbiakban felsorolunk néhány jellemzőt, amelyek arra utalhatnak, hogy szükségünk lehet segítségre a szerencsejáték-függőség kezelésében:

 • Nem képes kontrollálni a szerencsejátékot, és a játék mindig több időt és pénzt követel Öntől, mint tervezte.
 • A szerencsejáték hatással van az érzelmi állapotára és a mentális jólétére.
 • A szerencsejáték negatív hatással van a személyes kapcsolataira, munkahelyi teljesítményére vagy pénzügyi helyzetére.
 • Ön ismétlődően próbáltabb már abbahagyni a szerencsejátékot, de nem sikerült.

Ha Ön vagy valaki, akit ismersz, ezeket a jellemzőket tapasztalja, fontos segítséget kérni. Keresse fel a szerencsejáték-függőség kezelésében jártas szakembereket és támogató csoportokat.

A LegjobbKaszinoOnline.com segítséget nyújt

A LegjobbKaszinoOnline.com elkötelezett amellett, hogy támogatást nyújtson a szerencsejáték-függőség kezelésében. Tudatában vagyunk annak, hogy a felelős szerencsejáték és a problémás szerencsejáték közötti vékony határon egyensúlyozunk. Ezért biztosítjuk az információkat, eszközöket és erőforrásokat ahhoz, hogy segítsenek az embereknek azonosítani és kezelni a szerencsejáték-függőséget.

Ne habozzon segítséget kérni, ha úgy érzi, hogy szenved a szerencsejáték-függőségben. Látogasson el oldalunkra, ahol további információkat és támogatást találhat a szerencsejáték-függőség kezeléséhez.

Segélyszervezetek és támogató csoportok

Az alábbiakban néhány hasznos segélyszervezet és támogató csoport nevét soroljuk fel, akik szakértő segítséget nyújthatnak a szerencsejáték-függőség kezelésében:

 • Szerencsejáték Függők Magyarországi Egyesülete (SZEF)
 • Szerencsejáték Zártkörűen Működő Részvénytársaság (SZRV)
 • Élet a Szerencsejáték-függőségtől Alapítvány

Ezen szervezetek és csoportok segítséget nyújtanak a szerencsejáték-függőséggel kapcsolatos kezelésben és támogatásban.

Szerencsejáték-függőségi segítség világszerte

GamCarehttp://www.gamcare.org.uk/0808 8020 133United Kingdom
Gamblers Anonymouswww.gamblersanonymous.org/ga/United Kingdom
BeGambleAwarewww.begambleaware.org0808 8020 133United Kingdom
Gioca-Responsabilewww.gioca-responsabile.it800 151 000Italy
Olasz Kényszerbetegségek Intervenciós Társaságawww.siipac.it800 031 579Italy
TVNGA országos ingyenes telefonszámdal lunedì al venerdì dalle ore 10.00 alle ore 16.00800 558 822Italy
Anonim Szerencsejátékosok Egyesületewww.giocatorianonimi.org338-1271215Italy
Névtelen játékosok Brazíliábóljogadoresanonimos.com.brContato SP: (11) 3229-1023Contato RJ: (21) 25164672Brazil
Játékosvédelemwww.srij.turismodeportugal.ptServiço de Regulação e Inspeção de Jogos, órgão do Turismo de Portugal.Número Linha Vida: [email protected] aconselhamento telefônico funciona todos os dias, das 10h às 18h.Brazil
Jugadores Anónimoswww.jugadoresanonimos.org670 691 513LATAM
Felelős szerencsejáték – Argentínajuegoresponsable.com.arLATAM
GamCarewww.gamcare.org.uk0808 8020 133Japan
BeGambleAwarewww.begambleaware.org0808 8020 133Japan
Stödlinjen.sewww.stodlinjen.se020-81 91 00Japan

Szerencsejáték-függőségi források

 • National Problem Gambling Helpline Network (800-522-4700) – Ezt a forródrótot az NCPG működteti, és a problémás szerencsejátékosok és hozzátartozóik számára elérhető helyi erőforrásokról nyújt tájékoztatást.
 • Gamblers Anonymous (http://www.gamblersanonymous.org/ga/) – Az 1957-ben alapított Gamblers Anonymous (GA) helyi csoportjai világszerte összegyűlnek. Az egyetlen követelmény a csatlakozni vágyókkal szemben, hogy fel akarjanak hagyni a szerencsejátékkal. A GA egy 12 lépéses programot tartalmaz, amely segít a felépülő problémás szerencsejátékosoknak abban, hogy elkerüljék a régi viselkedésükhöz való visszatérést. Vannak csoportok a hozzátartozók (Gam-Anon) és a problémás szerencsejátékosok gyermekei (Gam-A-Teen) számára is.
 • GamCare (http://www.gamcare.org.uk/) – A GamCare egy iparág által finanszírozott jótékonysági szervezet, amely az Egyesült Királyságban ítélkezésmentes tanácsadást és útmutatást kínál a szerencsejáték-problémákkal küzdőknek. A GamCare az Egyesült Királyságban a 0808 8020 133-as számon segélyvonalat is működtet.
 • Substance Abuse and Mental Health Services Administration (SAMHSA) (https://www.samhsa.gov/find-help/national-helpline/) – A SAMHSA az Egyesült Államok Egészségügyi és Emberi Szolgáltatások Minisztériumának közegészségügyi ügynöksége. Egész évben ingyenes, bizalmas és éjjel-nappal nyitva tartó nemzeti segélyvonalat működtetnek. Ez egy (angol és spanyol nyelvű) információs és kezelési tanácsadó szolgálat a mentális egészségügyi zavarokkal, például szerencsejáték-függőséggel küzdő emberek és családtagjaik számára. Az 1-800-662-4357-es telefonszámon érheti el őket.
 • The National Council on Problem Gambling (http://www.ncpgambling.org) – A Problémás Szerencsejátékok Nemzeti Tanácsa (National Council on Problem Gambling, NCPG) a problémás szerencsejátékosok és családjaik érdekeit képviseli. Teljesen független a szerencsejáték-ipartól. Honlapjukon széleskörű információk találhatók a problémás szerencsejátékról, kezelési információk, valamint az Egyesült Államokban működő, a szerencsejáték-függőséggel kapcsolatos problémák kezelésére kiképzett tanácsadók.